Wat is YouBridge ?

YouBridge is een uniek Belgisch project dat u de mogelijkheid biedt om giften te doen, die zullen dienen om laptops aan te kopen en naar ontwikkelingslanden te sturen. Het unieke van dit project is dat u nadien, via een online sociaal netwerk, zelf in contact kunt komen met de mensen die deze laptops hebben ontvangen.

Illustraties - you bridge - 800 x 250 px

Het doel van YouBridge

Met dit platform wil YouBridge nieuwe mogelijkheden creëren voor jongere generaties overal ter wereld. Jongeren die toegang krijgen tot informatie en in verbinding staan met het internationale sociale netwerk van YouBridge, kunnen hun ontwikkeling in eigen
handen nemen. Ze leren, delen, creëren en werken samen. Ze komen in contact met anderen en hun leefwereld, en werken zo aan een betere toekomst.

Onze samenwerking

Wij zijn heel blij u te kunnen melden dat The Coffee Club sinds januari 2012 een permanente partner is geworden van YouBridge.
Dit houdt concreet in dat The Coffee Club elk jaar zorgt voor de aankoop van nieuwe laptops die naar Tanzania worden verzonden. Daar zijn wij trouwens nu al actief via het Fairtrade-systeem, want een deel van onze koffie is afkomstig uit de regio Kagera, in het noordwesten van het land.

De laptops zullen worden geschonken aan scholen, universiteiten, ziekenhuizen of lokale vzw’s. Om dit grootschalige project op gang te trekken hebben wij in 2012 de eerste laptops geschonken aan de middelbare meisjesschool Hekima. Begin 2013 hebben we 8 nieuwe laptops verzonden aan de middelbare school van Katoma.
Dankzij het YouBridge-project zullen deze scholen nu net als andere instanties kunnen werken met moderne informatica, waardoor het onderwijsniveau voor de leerlingen aanzienlijk kan worden verbeterd.
Als “lid van The Coffee Club” werkt u dus eigenlijk nu al mee aan dit project. Maar indien u net dat tikkeltje meer wilt doen, dan kunt u een bijdrage storten via de volgende website:

http://www.youbridge.org/youbridge-tanzania

Op deze site vindt u bovendien nog meer informatie over ons project en over de mensen aan wie wij de laptops willen schenken.